Menu Ryby

Cena uzależniona od wagi usmażonej ryby.

W przypadku dostępności możliwość wyboru przybliżonej wagi.

 

Ryba

Szacunkowa wielkość porcji

Cena po usmażeniu

Dorsz czarny filet*

100-200 g

15,00/100 g

Morszczuk filet**

100-200 g

14,00/100 g

Okoń nilowy filet*

150-250 g

15,00/100 g

Pstrąg w całości*

250-400 g

10,00/100 g

Zębacz stek*

100-250 g

14,00/100g

Mintaj filet

140g

16,00/140g

*w firmowej panierce

** w firmowej panierce i panko

Pstrąg i zębacz zawiera ości.

 

Zjedz jak lubisz! Dodatki do wyboru:

Frytki (120 g) - 8 zł.

Crispers (140 g) - 9 zł.

Smażone ziemniaki w panierce (200 g) - 9 zł.

Gnocchi z sosem ranczerskim (180 g) – 14 zł

Łagodna surówka (120 g) - 4 zł. 

Surówka Coleslaw (120g) – 4 zł 

Sałatka sezonowa (sałaty, warzywa) z sosem winegret (150 g) - 8 zł.

Sos remulada, czosnkowy (50 ml) - 3 zł.

Sos ranczerski (50 ml) - 4 zł.

 

Stosujemy innowacyjną metodę smażenia ryb. Naszym symbolem nowoczesności i jakości, jest amerykański wynalazek – smażalnik ciśnieniowy. Używany w kuchniach profesjonalnych, pozwalający przygotowywać zdrowsze potrawy, zachowując ich naturalny smak i soczystość.

Nasze ryby przygotowywane pod kontrolowanym ciśnieniem, wewnątrz szczelnie zamkniętego smażalnika, nie nasiąkają tłuszczem, i mają lepszy smak. Całość otoczona firmową, chrupką panierką. Jest to zdecydowanie najzdrowsza metoda smażenia w oleju.