Menu Ryby
Cena uzależniona od wagi usmażonej ryby.
W przypadku dostępności możliwość wyboru przybliżonej wagi.
Ryba |
Szacunkowa wielkość porcji |
Cena po usmażeniu |
Dorsz czarny filet* |
100-200 g |
15,00/100 g |
Morszczuk filet** |
100-200 g |
14,00/100 g |
Okoń nilowy filet* |
150-250 g |
15,00/100 g |
Pstrąg w całości* |
250-400 g |
10,00/100 g |
Zębacz stek* |
100-250 g |
14,00/100g |
Mintaj filet |
140g |
16,00/140g |
*w firmowej panierce
** w firmowej panierce i panko
Pstrąg i zębacz zawiera ości.
Zjedz jak lubisz! Dodatki do wyboru:
Frytki (120 g) - 8 zł.
Crispers (140 g) - 9 zł.
Smażone ziemniaki w panierce (200 g) - 9 zł.
Gnocchi z sosem ranczerskim (180 g) – 14 zł
Łagodna surówka (120 g) - 4 zł.
Surówka Coleslaw (120g) – 4 zł
Sałatka sezonowa (sałaty, warzywa) z sosem winegret (150 g) - 8 zł.
Sos remulada, czosnkowy (50 ml) - 3 zł.
Sos ranczerski (50 ml) - 4 zł.
Stosujemy innowacyjną metodę smażenia ryb. Naszym symbolem nowoczesności i jakości, jest amerykański wynalazek – smażalnik ciśnieniowy. Używany w kuchniach profesjonalnych, pozwalający przygotowywać zdrowsze potrawy, zachowując ich naturalny smak i soczystość.
Nasze ryby przygotowywane pod kontrolowanym ciśnieniem, wewnątrz szczelnie zamkniętego smażalnika, nie nasiąkają tłuszczem, i mają lepszy smak. Całość otoczona firmową, chrupką panierką. Jest to zdecydowanie najzdrowsza metoda smażenia w oleju.